2019 Epos: 18 and 19 December Workshop Positieve Interacties met de Media/Positive Interactions with the Media

Epos 2019: 18 en 19 december: Workshop: Positieve Media interacties

Please click here for the English version: Workshop positive media interactions

Het maximale aantal deelnemers is 18.
Cursustegoed is 1 EC-punt.
Een bewijs van aanwezigheid zal worden uitgegeven.

Epos-leden en niet-EPOS-leden
Zowel Epos-leden als niet-Epos-leden zijn uitgenodigd en kunnen dus deelnemen aan deze workshop.
Beide moeten zich registreren via het volgende registratieformulier: registrationform 
Niet-leden van Epos moeten 200 euro betalen (inclusief koffie en lunch) via
deze betalingslink ( vergeet ook de registratie niet).

Deelnemers aan de NVP-conferentie kunnen een accommodatie boeken via een NVP-pakket met preconference-avond, dat beschikbaar is op de NVP-website. 

Cursus beschrijving 
Ongeacht het stadium van je onderzoek en carrière, je verdient een publiek, punt uit. Financieringsinstanties evalueren in feite uw kennisverspreiding en als u voor een Nederlandse universiteit werkt, bent u verplicht om uw onderzoek via verschillende media te verspreiden (behalve publicaties publiceren). Maar media en journalisten hebben hun eigen agenda en het kan moeilijk zijn om hen te laten luisteren naar wat u wilt zeggen of tonen. Of je bent misschien doodsbang voor het idee dat duizenden mensen je live-interview bekijken of je tweets lezen. Tijd om je voor te bereiden; om uw doelstellingen helder te krijgen en manieren te vinden om efficiënt en comfortabel de maatschappij te bereiken. Dus of u nu naar media-aandacht verlangt, er bang voor bent of volledig ambivalent bent, deze workshop heeft u gedekt. We zullen uw motivaties bespreken voor (niet) interactie met verschillende media, van radio en tv tot kranten en sociale media zoals Twitter en Instagram, en op basis daarvan helpen we u om uw ‘mediacommunicatieplan’ te vormen en de uitvoering ervan te oefenen. Geen zorgen, we weten dat je chronisch weinig tijd hebt, dus we zullen je leren om media-interacties win-win te maken. We kunnen geen beloftes maken, het is aan jou, maar je kunt tijdens de workshop al wat verspreiding doen!

Over organisatoren:
Lennart Wesel: Lennart begon zijn carrière als redacteur voor het weekblad “Cursor” van de Technische Universiteit Eindhoven. In 2005 schakelde hij over van print naar televisie en videoproductie. Hij heeft gewerkt als wetenschapsredacteur voor verschillende tv-programma’s, De Wereld Draait Door is de meest populaire (en berucht om veel van gasten te eisen). Hij was ook betrokken bij de oprichting van De Universiteit van Nederland, die een breder publiek kreeg voor wetenschappelijke lezingen. Hij schreef samen een boek met de naam “Wetenschappers in Beeld” en leidt promovendi, postdocs en professoren op om hun onderzoek voor een breder publiek te presenteren.

Laura Steenbergen: Laura is gepromoveerd (2016) in Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden en onderzoekt microbiota-darm-herseninteracties en de effecten ervan op cognitieve en affectieve processen. Haar wetenschap staat altijd op de eerste plaats, maar ze deelt haar onderzoek graag; zowel de uitkomsten als het proces. Ze gaf talloze radio- en tv-interviews en had haar eigen theaterlezingenreeks over de neurowetenschap van geluk. Als gevolg van die inspanningen werd ze bijvoorbeeld geselecteerd in de top 25 van wetenschappers in de Nieuwe Wetenschapper ‘Wetenschapstalent’ in 2018.

Locatie:
Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee (ROOM tba).

Programma:
We willen graag dat het programma interactief en (gedeeltelijk) vorm krijgt op basis van uw motivaties. Maar het ziet er ongeveer zo uit:

18 december 2019

13.00 Welkom, introducties (kernwaarden)
14.00 Uitwisseling van ervaringen en mislukkingen: waarom en hoe (niet) interactie met een publiek
15.00 Theepauze
15.20 Bepaal je publiek en kernboodschap (ken)
16.15 Kies en gebruik je medium: wat verwacht de media , hoe selecteren ze en hoe bereiden ze zich voor?
17:00 Interview sessie: oefen je vaardigheden
18.00 Diner en drankjes

19 december 2019

9.00 Bepaal uw agenda en neem het podium
11.00 Evalueer en sluit
12.00 lunch en NVP-congresregistratie
13.00 Start NVP-winterconferentie over hersenen en cognitie